Árnyék Trikolór

Kiss Házi Sajt Manufaktúra

5516 Körösladány, Batthyány u. 27.
www.kisshazisajt.hu

Fórum

Válasszon oldalt!
5. 4. 3. 2. 1.
Horváth Szilvi
#40
2015-10-06 18:52:29
Kedves Józsi!
Nem akarom rontani Kiss-ék üzletét, de segítségként szeretném ajánlani a hazisajtkeszites.hu oldalt, ahol recepteket mellett találsz és egy jó megoldást arra, ha nincs megfelelő tároló az éréshez: sajtbevonó viasz, amihez ott hozzá is lehet jutni (sok más hasznos dolog mellett). Többször használtam már, könnyű, egyszerű használni és garantált a siker.
Jó böngészést és további sikereses sajtkészítést!
Józsi
#39
2015-05-27 17:44:05
Kedves Ferenc!
Mindhárom részét megnéztem annak az előadásnak, mielőtt az első gomolyámat elkészítettem volna. Ma már a tizediknél tartok, de érlelt sajtokat még nem mertem készíteni, mert nincs pincém.
Hogy kellene annak nekilátni egy 17 és 20 Celsius fok közötti hőmérsékletű lakásban? (Az előszobában van a leghidegebb, az 17 még nyáron is.) Javasoltak már borhűtő-vásárlást, meg minden kutyafülét, de mielőtt hülyeséget csinálnék, itt szeretnék tanácsot kérni.
Előre is köszönöm a választ.
Andras
#38
2015-03-11 11:55:49
Kedves Nikoletta,

Itt van egy 3 részes videó, elég részletes, Ferenc Úr beszél rajta.
http://www.bekesibio.hu/2011/04/hazi-sajtkeszites-1-resz/
Elsőre ezeket kellene megnézni.
Nikoletta
#37
2015-03-04 14:12:17
Kedves Ferenc!
Pár hónapja vásároltam 3 kecskét és próbálkozom a sajtkészítéssel. Sajnos nem sok sikerrel, Győr mellett egy kis faluban lakom és a környéken nincs kitől tanácsokat kérjek vagy megtanulhatnám a sajtkészítést. Megköszönném ha tudna nekem könyveket vagy esetleg egy tanfolyamot vagy olyan segítőkész gazdát ajánlani a környéken aki átsegítene a kezdeti nehézségeken. Nem tudom hogy szabad-e ilyeneket kérnem, de ha már a gomolya és a lágysajt receptjét elküldené nekem, ( oltási hőmérséklet, milyen oltóanyag vagy kultúra kell hozzá, kell-e préselni, egyebek...)végtelenül boldog lennék és nagyon megköszönném.
Köszönettel: Nikoletta
sajtosferi
#36
2014-09-24 09:34:46
Tisztelt Csaba!
Igen, túlsavanyodott a sajt. Próbálkozni kell!

Tisztelt János!
A dicséret nem minket illet, nem mi áruljuk autóból a tejet.

Sajtos üdvözlettel: Kiss Ferenc
sajtosferi
#35
2014-08-22 14:45:46
Kedves Márta!
Gyomaendrődi iskola valószínűleg indítani fog felnőttképzést a közeljövőben. Hétvégeken lenne megtartva, esetlegesen igény esetén kollégiumi elhelyezéssel. Valószínűleg én is oktatója lehetek ennek a képzésnek.
Sajtos üdv.
Márta
#34
2014-07-10 09:01:01
Tisztelt Kiss Úr!

Sajnálattal olvasgatom vissza a fórumot, hogy idén nem indul tanfolyam. Amatőr módon már foglalkozom a sajt készítésével /az Ön videója és könyv alapján/, de egy kicsit komolyabban is szeretném ezt megtanulni. Még sok-sok kérdőjel van bennem. Szegedi vagyok és a környékben sehol sem találok ilyen tanfolyamot csak Budapesten. Ez viszont messze van és a munkám mellett nem megy. Remélem azért hamarosan indít egy kurzust.
Janos
#33
2014-07-05 09:40:15
Kedves Ferenc!

Gyomaendrődön szoktunk vásárolni az autótól tejet. Nagyon finom kiváló minőségű a termékük. Építő jelleggel szeretném jelezni, hogy ha a lehetőség engedi picit lassabban járja az utcákat, és biztos vagyok benne, sokkal eredményesebb lenne az értékesítés. Ugyanis mire kimegyünk az utcára már a hátsó rendszámtáblát sem tudojuk elolvasni :) .
A kérésünk az utcában lakók nevében: Vagy többet jelezzen, vagy picit lassabban közlekedjen az autó.

Nagyon köszönjük!!

Nagy Csaba
#32
2014-06-26 20:20:16
Kedves Ferenc!

Szeretném megkérdezni, mitől lett a parenyica sajttészta melegítés közben túros?
Gondolom túl sok savó maradt benne és túlsavanyodott.

Köszönettel: Csaba
sajtosferi
#31
2014-05-22 15:41:38
Kedves Andrea!

Az idén nem indítok kurzust. Ha esetleg máskor fog indulni, itt a weboldalon fent lesz a jelentkezési lap.

Sajtos üdvözlettel: Kiss Ferenc
Kiss Házi Sajt Manufaktúra, Körösladány