Árnyék Trikolór

Kiss Házi Sajt Manufaktúra

5516 Körösladány, Batthyány u. 27.
www.kisshazisajt.hu

Magyar Sajtkészítők Céhe

Magyar Sajtkészítők Céhe

2009. július 4-én Körösladányban megalakult a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe, mely szervezet célja hazánk sajtkultúrájának megalapozása, többszintes szakmai képzési rendszer létrehozása, védjegy és a speciális termékek eredetvédelme. Céljaink között szerepel még a magyar gomolya védett termékké nyilvánítása. Ezen törekvésekkel stabilizálódhat a mezőgazdaság tejtermelő ága, javulhat a magyar gasztronómia minősége, a fogyasztók folyamatosan hozzájuthatnak a céh által előállított termékekhez, speciális sajtszaküzletekben. Ezen közös példamutató összefogás eredménye lehet, az ország különböző pontjain a minőségi termelés megkezdése, különleges termékek előállítása, a megfelelő értékesítési csatornák kialakításával.


Alapítótagok:

Kiss Ferenc - Kiss Házi Sajt Manufaktúra, Körösladány
Sándor Tamás - Bükki kézműves Sajt és gasztronómia, Eger
Hortig Rezső és Bertók Zsuzsa - Házisajt Sajtműhely, Lajosmizse
Mircz Nárcisz - Nárcisz Birtok, Debrecen
Földi László - Gyomai Bethlen Sajt Kft., Gyomaendrőd

Örökös tag:

Koncz Kálmánné Dr. - egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
Élelmiszertudományi Kar

Kiss Házi Sajt Manufaktúra, Körösladány