Árnyék Trikolór

Kiss Házi Sajt Manufaktúra

5516 Körösladány, Batthyány u. 27.
www.kisshazisajt.hu

Hírek

Válasszon oldalt!
3. 2. 1.

Tanulságos kutatás:

2016-01-19 10:10:33
Tanulságos kutatás:

A színtenyészetek nem mindig jutnak előnyhöz a helyi mikroorganizmusokkal szemben:

http://microbialfoods.org/biodiversity-of-the-bacterial-flora-on-the-surface-of-a-smear-cheese/


Szórólap

2013-04-18 21:53:43

Szórólapunk letölthető pdf formátumban:


Csatolt fájl(ok):

Meghívó

2013-04-02 23:44:30

Meghívó minden Sajtkészítőnek!

Kedves sajtos Barátaink! Néhányan úgy látjuk, eljött az idő arra, hogy a csipkerózsika-álmából felébresszük szakmánkat. Sok-sok szakmai, morális és gazdasági kérdés vetődik fel mindannyiunkban, melyre segítséget és választ várnánk. Legyen példa előttünk a borosok vagy a pálinkások szakmai összefogása! Nem a problémák elhallgatása, hanem azok megvitatása legyen a megoldás! Minél több alkalommal össze kell jönni, megtalálni a közös pontokat, és megmutatni a világnak, hogy létezünk és hogy értéket állítunk elő. Néhány ilyen alkalomra hívnánk fel a figyelmét minden leendő vagy már jelenleg is sajtot készítő Barátunk számára, nagyságtól függetlenül.

2013. április 9-én 12 órai kezdettel, Debrecenbe, az Ipari útra, a Nárcisz Birtokra hívjuk az érdeklődőket, ahol a sajtút állomásairól, a támogatási lehetőségekről, és szakmai kérdésekről lesz szó.

2013. április 27-29. Gyomaendrőd, Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál. Itt 27-én, péntek délután 3 órától mesterkurzust tartunk, bemutatóval együtt. Sajtverseny és sajtmustra is lesz, és értékesítési lehetőség is biztosított (jelentkezés a fesztivál szervezőinél, előzetes bejelentés alapján).

2013. április 27-29-ig Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretében sajtkészítési bemutatók, és kóstoltatás a program.

2013. július 7-én, a Körösladányi Napokon a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhének sajttanoncai mutatják be szakmai felkészültségüket a megjelentek előtt. Természetesen itt is sajtmustrát szervezünk, ahová minden Sajtkészítőt szeretettel várunk!

Íme néhány lehetőség, ahol megmutathatjuk, hogy nem egymás ellen, hanem egymásért, egymást kiegészítve létezünk, ezért vegyenek komolyan minket!

Körösladány, 2013. április 2.

Kiss Ferenc sajtkészítő


Erdélyi sajtkurzus 2012. február

2012-02-16 21:35:47


Sajtkészítés

2012-01-29 14:17:31

Köszönet a Békés és Környéke Biokultúra Közhasznú Egyesületnek! A felvétel az általuk megrendezett előadáson készült 2011. április 20-án.

1. rész



2. rész



3.rész


Kiss Házi Sajt Manufaktúra, Körösladány